GIF

GIF

mércores, 23 de xaneiro de 2019

VIAXAMOS A ETIOPÍA DA MAN DE AMONÁ

NON PODÍAMOS TER UNHA EXPERIENCIA MÁIS MARAVILLOSA REFERIDA A ETIOPÍA DA QUE TIVEMOS HOXE OS MOUCHOS E OS PEIXIÑOS.CHEGADO DIRECTAMENTE DE ETIOPÍA AMONÁ E A SÚA MAMÁ PAMEN, QUIXERON CONTARNOS A SÚA PRECIOSA HISTORIA E UN MONTÓN DE COUSAS INTERESANTES DESTE PAÍS.



AMONÁ NACEU NA CAPITAL, ADDIS ABEBA.ETIOPÍA É O SEGUNDO PAÍS MÁIS POBOADO DE ÁFRICA E ESTÁ NO CORNO Africano, UN DOS LUGARES MÁIS POBRES DO MUNDO E COMO BEN DÍ AMONÁ NON É PORQUE NON TEÑAN COUSAS, É UN PAIS MOI RICO, PERO OS PODEROSOS O ROUBAN.
O SEU SAÚDO É DANDO A MAN E CHOCANDO O OMBREIRO E OS HOMES CAMIÑAN DA MAN POLAS RÚAS EN SINAL DE AMIZADE.

  

VIVEN SOBRETODO DA AGRICULTURA E A GANDERÍA E A MAIORÍA DAS ALDEAS TEÑEN UN MAL ACCESO A AUGA POTABLE AÍNDA QUE POUCO A POUCO SE ESTÁN A CONSTRUIR POZOS PARA FACILITAR AS COUSAS.O MOUCHIÑO NOS DIXO QUE EL ESTABA EN WALMARA ONDE AS CASAS SON MOI DISTINTAS AS NOSAS

 

A SÚA COMIDA É FUNDAMENTALMENTE VERDURA E CARNE DE TODO TIPO MENOS O PORCO,MOI ESPECIADA E PICANTE E QUE ADOITAN COLOCAR ENRIBA DUN PAN PLANO E REDONDO DUNS 50 CM DE DIÁMETRO CHAMADO INJERA.NON EMPREGAN CUBERTOS, UTILIZAN A MAN DEREITA PORQUE A ESQUERDA É A QUE EMPREGAN PARA LIMPAR O CÚ E O ASEO PERSOAL E SE CONSIDERA IMPURA.OS SEUS PRATOS SON MOI COLORIDOS E VISTOSOS, CHÁMANSE  MESOB, COLOCAN TODO NO INTERIOR E CANDO ESTÁN TODOS SENTADOS NA MESA O ABREN PARA QUE NON SE ENFRÍE ANTES.
Resultado de imagen de INJERA Resultado de imagen de MESOB

OS XOGUETES TAMÉN SON MOI ESPECIAIS,FEITOS A MAN CON TEAS E CORDA,NON FUNCIONAN CON PILAS NIN ELECTRICIDADE.

 
AS MAMÁS LEVAN AOS SEUS BEBÉS ENGANCHADOS AS COSTAS E NON LEVAN CARROS PORQUE CONSIDERAN QUE SE O FAN NON QUEREN AO SEU NENO/A O SUFICIENTE.


TAMÉN NOS ENSINARON CONTOS ESCRITOS EN AMHÁRICO, A LINGUA DE ETIOPÍA, E O IGUAL QUE NOS PASOU CON CHINA NON ENTENDEMOS NADA!!!


CANTÍSIMAS COUSAS APRENDEMOS.MOITÍSIMAS GRAZAS POR VIR E COMPARTIR CON NÓS A VOSA  MARAVILLOSA VIDA.



6 comentarios:

  1. Maria Veiga Cainzos23 de xaneiro de 2019, 15:34

    Que mejor experiencia que esta, contada de primera mano por Amoná!!
    Xoel llegó a casa contando la historia emocionadísimo.
    Gracias Amoná

    ResponderEliminar
  2. Hoxe ademais de aprender, emocionámonos máis de un ☺️

    ResponderEliminar
  3. Nótase cando os nenos disfrutan, Noa non paraba de falar do q lles contaron...estaba emocionada e aprendeu un monton!grazas a tod@s

    ResponderEliminar
  4. Me encanta !! Buen trabajo profes y muchas gracias a amoná y su mami, a los peques les gustó muchísimo y están aprendiendo un montón con este proyecto!

    ResponderEliminar
  5. Grazas a Sarai, amiga de Amoná, por pedirme que lle axudara a aportar información sobre Etiopía. Grazas Lucía e Tati.
    Para Amoná e para min foi PRECIOSO e moi emotivo falarlles con orgullo da orixe de Amoná, do seu país de nacemento.
    Moitos bicos

    ResponderEliminar
  6. Que guaii!! Grazas a Amonà e Pamen👏👏👏

    ResponderEliminar